Lagoon 42 siirtopurjehdus Ranskasta Suomeen kesällä 2018 oli ikimuistoinen

Olimme edenneet jo hyvän matkaa tuodessamme upouutta Lagoon 42 -katamaraania Ranskasta Suomeen. Kelit olivat suosineet meitä, mutta nyt alkoi tulla muutosta, sillä tuulien nopeus nousi ja aallokkokin alkoi muotoutua epämiellyttävälle tasolle. Onneksi Sheveningenin satama häämötti edessä ja pääsisimme suihkuun, sekä ansaitulle lounaalle. Näin kävikin, mutta pian alkoi ongelmat kasaantua ja veneemme joutui hiekkamyrskyn kohteeksi, ja pienet hiekanjyväset alkoivat runnella katamaraanin kylkiä. Nopean tilannearvion jälkeen kapteenimme päättikin, että vene olisi paremmassa turvassa merellä, kuin rannalla ikävissä olosuhteissa.

Vauhdikasta menoa Hollannissa

Jo ulos mennessämme saimme tuta tuulen voimasta ja päätimmekin, ettei purjeita nosteta lainkaan, vaan etenisimme konevoimalla kohti seuraavaa Ijmuidenin satamaa. Ja sitten se alkoi. Valtavia vesivuoria nousi merestä ylös ja alas, tuntuen etteivät ne ikinä loppuisi. Vaikka keli oli todella kova, niin hetkeäkään ei tullut tunnetta, että ettemme siellä pärjäisi. Päinvastoin matkanteko oli sujuvaa. Vakaa veneemme Lagoon 42 käyttäytyi todella mallikkaasti noudattaen kipparin ohjailua millimetrin tarkasti. Kun olimme jo tuudittautuneet tasaiseen menoon, niin silloin se tapahtui. Valtava myötäaalto iski veneen kimppuun ja otti sen syleilyynsä. Vauhti vain kasvoi ja kasvoi, emmekä uskoneet lokin nopetta, joka nousi ja nousi tuntuen, ettei vauhdin nousu lopu ikinä. No loppuihan se ja navigaattorin näytössä huima lukema 22,2 solmua, ja ilman purjeita. Emme olleet koskaan aiemmin kokeneet vastaavaa, ja tuskin tulemme ihan heti vastaavaa kokemaan.

Kirjoittanut: Juha Valtanen, perämies Lagoon Charter

Kiinnostuitko?

Lagoon Charter -risteilypaketit upeilla aluksillamme tarjoavat erinomaiset puitteet kaiken tyyppisten tapahtumien järjestämiseksi merellä. Klikkaa alla olevaa painiketta ja varaa aika laivastomme ja palveluiden esittelylle.

Tutustu hyvin suunniteltuihin risteilypaketteihin

GOLF & SAIL

Golf & Sail! Purjehdi ja golfaa Isosaaressa omalla ryhmälläsi. Kesän ikimuistoisin päivä vietetään merellä ja Isosaaren golf-kentällä.

PALKINTO-risteily merellä

Palkitse parhaat tekijät mieleenpainuvalla Palkintoristeily-kokonaisuudella . Anna miehistömme johdattaa joukkonne tälle ikimuistoiselle meriseikkailulle.

AVOMERI -purjehdusretki

Upea saaristomme ja luonnossa oleminen tekevät AVOMERI -purjehduksesta muistorikkaan elämyksen. Hyppää mukaan vauhdikkaalle purjehdusretkelle kokeneen miehistön avustuksella.

VALLISAARI -saaristoristeily

Vallisaari -saaristoristeily on Lagoon Charter kesän 2021 ehdoton suosikki. Järjestämme asiakkaillesi ja henkilökunnallesi räätälöidyn ja yksilöllisen saaristoristeilyn.

KOKOUS -yritystapahtuma

KOKOUS -merellä yritystapahtuma on suunniteltu erityisesti kokouksien ja koulutuksien pitämiseksi erilaisessa ympäristössä. Sisällytä päivääsi hyötyä ja huvia samalla vaivalla!

HELSINKI BY NIGHT -edustusristeily

Tunnelmallinen HELSINKI BY NIGHT -edustusristeily yhdistää auringonlaskun, katamaaraani-purjeveneet ja gourmet-tasoisen illallisen. Koe ainutlaatuinen tunnelma yhdessä henkilökuntanne tai asiakkaidenne kanssa.

MOTIVAATIO -työhyvinvointipäivä

Haluatko saada tiimistäsi 110% irti? Tuo tiimisi motivoitumaan Lagoon Charterin aluksille. Toteutetaan yhdessä työhyvinvointipäivä, joka innostaa kaikki ylittämään itsensä.

Categories: Tarinat